Sterker uit de Corona crisis met 21st century skills

Met de komst van het coronavirus is er in korte tijd heel veel veranderd. Van het ene op het andere moment stond de hele wereld op zijn kop. De noodmaatregelen die zijn ingesteld door de overheid maken dat ondernemers snel moeten schakelen. Niet alleen om de veiligheid van hun klanten en medewerkers te garanderen, maar ook om te voorkomen dat hun bedrijf kopje onder gaat.

Gelukkig hebben we de afgelopen tijd heel veel voorbeelden voorbij zien komen van ondernemers die zich, door creatief en oplossingsgericht te denken, vrij snel hebben aangepast aan de nieuwe status quo. Denk bijvoorbeeld aan yogastudio’s die online lessen aanbieden via Zoom en restaurants die nu ook de mogelijkheid bieden om maaltijden af te halen. Wat deze ondernemers met elkaar gemeen hebben, is de manier waarop ze hun 21st century skills inzetten om mee te bewegen met de maalstroom aan veranderingen die door het coronavirus in gang is gezet.

Een ander mooi en inspirerend voorbeeld is Koninklijke Auping, Koninklijke DSM en AFPRO Filters. Drie totaal verschillende spelers, met compleet andere expertises. Samen gaan ze een miljoen mondkapjes per week produceren, wat een kwart is van het totaal aantal dat de zorg nodig heeft. Toen bleek dat de levering van de door de overheid bestelde voorraad mondkapjes mogelijk vertraging op zou lopen, sloegen deze afgelopen week de handen ineen door zich te richten op het produceren van mondkapjes. Een geweldig initiatief, maar ook een flinke uitdaging. Er moest in korte tijd een productielijn opgezet worden om gecertificeerde en hoogwaardige maskers te maken. Een proces waarbij interpersoonlijke vaardigheden zoals succesvol communiceren en samenwerken onmisbaar bleken. Uiteindelijk zorgden deze vaardigheden, in combinatie met het vermogen om nieuwe ideeën en inzichten te creëren en optimaliseren, ervoor dat deze machinse maken die deze later ook nog kunnen gebruiken wanneer het zich weer volledig kan focussen op de eigen producties. Een win-winsituatie voor deze drie bedrijven en een geweldig initiatief om de helden in de zorg te ondersteunen.

Bronvermelding: https://www.auping.com/nl/nieuws/productie-in-nederland-van-miljoenen-medische-mond-en-neusmaskers-gestart

Als er één ding is wat we kunnen leren van de huidige situatie, dan is het wel dat verandering de enige constante factor is in het leven. Dat klinkt misschien vrij zwaarmoedig, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Sterker nog, het kan juist een stukje houvast bieden in onzekere tijden. Hoe? Door je goed voor te bereiden. Neem een voorbeeld aan de bovengenoemde ondernemers die hun visie en creativiteit gebruikten om hun onderneming draaiende te houden. Ook in moeilijke en onzekere tijden zijn er lichtpuntjes, kansen en mogelijkheden. De kunst is om ze te zien en te grijpen.

De komende jaren zal een groot deel van onze beroepsbevolking te maken krijgen met een stortvloed aan veranderingen. Veranderingen die vragen om enorme leerinvesteringen van werknemers. Zo moesten docenten zich met de komst van corona ineens verdiepen in online communicatieprogramma’s om toch contact te houden met hun leerlingen nu de scholen gesloten zijn. Werknemers kunnen echter alleen meebewegen wanneer werkgevers ook daadwerkelijk investeren in lesprogramma’s die hun mensen in staat stellen om zich te blijven ontwikkelen.

Om dergelijke investeringen aantrekkelijker te maken, heeft de overheid de SLIM-regeling in het leven geroepen, een subsidieregeling bedoeld voor initiatieven gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren of laten ontwikkelen van een lesmethode die werknemers stimuleert kennis en vaardigheden verder op te bouwen.

De projectaanpak van De Carrière Buddy BV is speciaal opgezet voor Nederlandse mkb’ers die gebruik willen maken van deze regeling. Wij bieden een ontwikkelingsplan op maat, gericht op het toekomstbestendig maken van jouw organisatie. Hoe we dat doen? Onder andere door jouw werknemers te helpen de 21st century skills te ontwikkelen die nodig zijn om in elke situatie het beste uit zichzelf te halen. Wij denken mee over de toekomststrategie van jouw onderneming en helpen je bovendien met het aanvragen van de SLIM-subsidie. Ideaal toch?

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar wat we wel kunnen, is jou de tools geven die nodig zijn om op een constructieve en duurzame manier te dealen met de veranderingen in onze maatschappij.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerd

            Download onze brochure kandidaten en schrijf je in!

Download de brochure/inschrijfformulier en toestemmingsformulier;  Vul deze compleet in en stuur deze  samen met jouw geldig legitimatiebewijs terug naar info@decarrierebuddy.nl

Of neem even telefonisch contact met ons op T:06 10845573

test1

Beste bezoeker, deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgegevens.