49% van de Nederlanders wil ook na corona thuis blijven werken

Ik las zojuist de uitkomst van dit interessante onderzoek en wil dit graag met jou delen. In deze tijden van Corona zie je dat langzaam maar zeker er bewustzijn en draagkracht komt en dat thuiswerken mentale vitaliteit bevordert. Meer tijd voor je gezin, voor jezelf, een betere focus op het werk en last but not least, minder reistijd, per consequentie milieubewust.
Is dit het Nieuwe Werken van de toekomst en welke #21eEeuwSkills zijn hiervoor nodig? Hoe kun je deze inzetten voor het nieuwe werken?

Hoe mooi zou het zijn als we dit binnen organisaties meer kunnen implementeren en zo meer vitaal vakmanschap bewerkstelligen?
De Carrière Buddy steekt dit onderzoek dan ook een warm hart onder de riem. Dit is waarvoor we gaan en staan.

De werkplek en collega’s worden gemist.
Amsterdam, 8 mei 2020 – Door de coronacrisis werkt Nederland zoveel mogelijk vanuit huis. En 49% verwacht ook na corona vaker thuis te blijven werken. Een belangrijke reden hiervoor is dat het niet hebben van reistijd veel voordelen oplevert. Zo kan men zijn of haar eigen tijd beter indelen en is er meer tijd voor het gezinsleven. Dit blijkt uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank onder ruim 1.000 Nederlanders.  

Thuiswerken ook na september niet meer weg te denken
Ondanks de versoepeling van de maatregelen blijft thuiswerken tot september het advies. Daar blijkt voldoende draagvlak voor. Uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank geeft 53% van de ondervraagden aan positief over thuiswerken te denken. Daarnaast zou 49% van de respondenten ook na de COVID-19 maatregelen graag (deels) vanuit huis willen blijven werken. Bij vmbo opgeleiden ligt dit aanzienlijk hoger: 68 procent van de respondenten wil in de toekomst vaker gaan thuiswerken. De verwachting is ook dat de werkgever daar straks meer ruimte voor gaat aanbieden. 

Minder reistijd betekent meer tijd voor gezin en sport
De reductie van reistijd biedt tal van voordelen. Zo kunnen mensen hun eigen tijd beter indelen (61%) en geeft 29% aan meer quality time te hebben voor het gezinsleven. Mensen zonder kinderen geven aan meer te sporten dan voorheen (24%), ook kunnen zij zich thuis beter concentreren dan op de werkplek (43%). Dit geldt niet voor mensen met kinderen: slechts 13% geeft aan meer te sporten en 25% zegt zich beter te kunnen concentreren. 

Collega’s worden gemist
Het praatje bij het koffieapparaat wordt gemist. 59% geeft aan zijn collega’s te missen. Bij hbo- en wo-opgeleiden geeft zelfs 65% aan dat collega’s worden gemist. Ook missen we de verandering in omgeving (39%). Maarten Naaijkens van Nationale Vacaturebank: “Werk wordt altijd economisch benaderd maar bevat ook een groot sociaal component. Het praatje bij de koffiemachine wordt duidelijk gemist. Het werk op kantoor is dus ook niet volledig inwisselbaar met thuiswerken”. Zorgwekkend is ook dat een op de vijf respondenten aangeeft rug en/of nekklachten te krijgen. Voor 13% is eenzaamheid een reden om kantoorwaarts te willen gaan. 

1,5 meter samenleving werkt niet op kantoor
Werkend Nederland verwacht weinig van de praktische uitvoering van de 1,5 meter aanpak op de werkplek. Op de vraag ‘Ik denk dat het op mijn werk onmogelijk is om de 1,5 meter afstand te behouden’ geeft 41% aan het hier (zeer) mee eens te zijn. 34% denkt dat het wel mogelijk is. 

 Bronvermelding : Nationale Vacaturebank

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gerelateerd

            Download onze brochure kandidaten en schrijf je in!

Download de brochure/inschrijfformulier en toestemmingsformulier;  Vul deze compleet in en stuur deze  samen met jouw geldig legitimatiebewijs terug naar info@decarrierebuddy.nl

Of neem even telefonisch contact met ons op T:06 10845573

test1

Beste bezoeker, deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgegevens.